Dulceata de struguri albi

Printeaza

Dulceata de struguri albi din: struguri, apa, zahar, lamaie.

Ingrediente:Dulceata_de_struguri_albi

  • 1 farfurie cu vârf boabe de struguri albi
  • 1 kg zahăr
  • 1 pahar apă
  • 1 lămâie

 

Mod de preparare:

Speli strugurii, îi cureţi de pe ciorchine şi le scoţi sâmburii cu ajutorul unei agrafe. Fierbi la foc mediu apa cu zahărul, iar când siropul se îngroaşă şi este aproape legat, adaugi boabele de struguri şi lămâia tăiată în felioare subţiri. Laşi dulceaţa să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când.

Când siropul şi-a schimbat consistenţa, iei vasul de pe flacără şi probezi dacă siropul se leagă: cu o lingură metalică uscată, iei puţin sirop şi laşi să cadă picături într-o ceşcuţă cu apă rece. Dacă picătura nu se dizolvă, ci se adună sub formă de bobiţă pe fundul ceşcuţei, putând fi luat între degete ca o bomboană, siropul este legat.

Poţi să faci proba şi pe o farfurie rece: o picătură de sirop care curge pe farfurie şi nu se lasă, păstrându-şi forma de sferă, este dintr-un sirop bine legat.

Dacă dulceaţa este legată, aduni spuma într-o margine şi o iei cu o spumieră. Ştergi interiorul pereţilor vasului cu o cârpă umedă, apoi acoperi vasul cu un şervet uşor umezit şi laşi dulceaţa să se răcească.

O pui în borcane cu volumul de 350-400 ml, pe care le legi cu două straturi de celofan sau le înfiletezi capacele.
Pe perioada iernii, consumi dulceaţa ca atare sau o întrebuinţezi la prepararea sau decorarea deserturilor.

 

Dulceata de struguri albi

Dulceata_de_struguri_albi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.