Dulceata de piersici cu vanilie

Printeaza

Dulceata de piersici cu vanilie din: piersici, zahar, apa, lamaie, baton de vanilie.

Ingrediente:Dulceata_de_piersici_cu_vanilie

  • 1 kg piersici curatate de samburi
  • 1 kg zahar
  • 200 ml apa
  • 1/2 lamaie
  • 1/2 baton de vanilie

 

 

Mod de preparare:

Se aleg piersici sănătoase, bine coapte, dartari. Se curăţă de coajă şi se pun în apă de var sau în apă cu bicarbonat (1 linguriţă la 1 litru de apă) circa 30 de minute.

Se limpezesc cu apă rece, se desfac în două, se îndepărtează sâmburii şi se taie felii. Separat, se pun la fiert zahărul şi apa.

Când siropul începe să clocotească, se adaugă o lingură de zeamă de lămâie şi se continuă fiertul până se leagă bine siropul.

Se dă deoparte de pe foc, se adaugă fructele feliate şi după ce se lasă 10 minute să se însiropeze, se pun din nou la fiert.

Când fructele sunt aproape fierte, se adaugă încă o lingură de zeamă de lămâie, se curăţă spuma formată deasupra, se adaugă batonul de vanilie tăiat pe lungime sau bucăţele şi se încearcă dulceaţa pe o farfurie separată.

Dacă siropul are tendinţa de a sta bob, este gata. Se transferă într-un vas de faianţă, se acoperă cu un prosop înmuiat în apă rece şi stors bine.

Se lasă să se răcească până a doua zi, după care se pune în borcane sterilizate şi bine închise.

Dulceata de piersici cu vanilie

Dulceata_de_piersici_cu_vanilie

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Clatite cu branza si dulceata de caise

Clatite cu branza si dulceata

Clatite cu branza si dulceata din: faina, apa minerala, ulei, zahar, dulceata, branza. Ingrediente: Aluat: 100 g făină 100 ml apă minerală 50 ml ulei 25 g zahăr 1 ou un praf de sare Umplutură: dulceaţă brânză de vaci zahăr vanilat   Mod de preparare: Amestecă toate ingredientele pentru aluat până se omogenizează şi se […]

Dulceata de struguri cu lamaie

Dulceata de struguri cu lamaie

Dulceata de struguri cu lamaie din: struguri, zahar, lamaie. Ingrediente: 3 kg struguri cu boabe mari 1 kg zahăr 1 lămâie 250 ml apă     Mod de preparare: Speli boabele de struguri, desfăcute de pe ciorchine, sub jet de apă, apoi le scoţi sâmburii cu o scobitoare. Separat, pui apa cu zahărul pe foc, […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.