Dulceata de piersici cu pepene galben si ghimbir

Printeaza

Dulceata de piersici cu pepene galben si ghimbir din: piersici galbene, pepene galben, zahar, lamaie verde, ghimbir.

Ingrediente:Dulceata_de_piersici_cu_pepene_galben_si_ghimbir

  • 500 g piersici galbene
  • 1 pepene galben de circa 1 kg
  • 1 kg zahar
  • 2 lamai verzi (lime)
  • 2 linguriţe ghimbir ras

 

 

Mod de preparare:

Tai pepenele în două, scoţi cu grijă seminţele şi fibrele folosind o lingură, apoi tai pulpa cubuleţe. Cu­reţi piersicile de coajă, îndepartezi smaburii si tapi pulpa cubulete. Asezi fructele in cratita pentru dulceata.

Storci peste ele lamaile, adaugi zaharul si (optional) ghimbirul ras.

Laşi să se macereze timp de 1-2 ore, la rece, mişcând uşor vasul, din când în când. Aşezi cratiţa la foc potri­vit şi laşi să fiarbă, ames­tecând din când în când şi permanent pe final, până se leagă.

Transferi dulceaţa în­tr-un castron de faiantă, acoperi cu un prosop umezit şi bine stors şi o laşi până se răceşte complet, apoi o depozitezi în borcane bine închise cu capac.

Dulceata de piersici cu pepene galben si ghimbir

Dulceata_de_piersici_cu_pepene_galben_si_ghimbir

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.