Dulceata de piersici cu ghimbir

Printeaza

Dulceata de piersici cu ghimbir din: piersici, zahar, apa, ghimbir, lamaie.

Ingrediente:Dulceata_de_piersici_cu_ghimbir

  • 2 kg piersici
  • 1 kg zahăr
  • 400 ml apă
  • 2 linguriţe ghimbir ras
  • 1 lămâie

 

Mod de preparare:

Speli piersicile, le scoţi sâmburii şi le tai în patru.

Dizolvi zahărul în apă, pui fructele şi laşi să fiarbă 30 de minute, după care adaugi ghimbirul şi zeama de lămâie. Amesteci constant pentru a nu se prinde dulceaţa şi iei spuma dacă este nevoie.

Este gata când siropul s-a legat, adică formează bobiţe când este pus pe o farfurie rece. Torni dulceaţa fierbinte în borcane, le închizi ermetic şi le depozitezi în cămară, după ce s-au răcit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.