Dulceaţă de pere şi soc

Printeaza

La 1 kg pere curăţate şi tăiate în cubuleţe aveţi nevoie de 500g fructe de soc bine coapte. Fierbeţi mai întâi un sirop legat din 1 kg zahăr şi 400 ml apă. Când siropul s-a îngroşat, adăugaţi 2-3 linguri de zeamă de lămâie şi reduceţi focul la minimum.

Adăugaţi în sirop perele şi fructele de soc, desprinse de pe rămurele. Lăsaţi-le să fiarbă la foc foarte mic, amestecând mereu. Când siropul este suficient de gros şi dulceaţa este bine legată, luaţi vasul de pe foc şi lăsaţi la răcit. Puneţi dulceaţa rece în borcane sterilizate.

Scuturaţi borcanele, ca să iasă aerul, legaţi şi închideţi ermetic. Puneţi-le pentru 60 de minute într-o tavă, în cuptorul înins, după ce aţi oprit focul.

Dulceaţă de pere şi soc

Dulceata_de_pere_si_soc

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.