Dulceata de pere cu cuisoare

Printeaza

 

O reteta gustoasa de dulceata de pere, zahra, apa, cuisoare si lamaie.Dulceata de pere cu cuisoare

Ingrediente:

  • 1 kg pere
  • 1 kg zahăr
  • 500 ml apă
  • 2 cuişoare
  • 1/2 lămâie

 

 

Mod de preparare:

Pui la fiert la foc mic apa şi zahărul. Cureţi perele de coajă, le tai rondele subţiri şi le îndepărtezi cotorul şi seminţele. în siropul care fierbe, opăreşti pe rând rondelele de pere şi le scoţi cu paleta pe o farfurie.

Fierbi siropul până se leagă, apoi tragi vasul de pe foc, adaugi cuişoarele, lămâia tăiată feliuţe şi perele, laşi 10 minute să se îmbibe în sirop, apoi mai fierbi 10-15 minute. Torni dulceaţa caldă în borcane curate, sterilizate, aşezate pe cuţite sau suporturi metalice.

Le acoperi cu o hârtie albă şi un prosop şi laşi aşa până a doua zi, când capsezi borcanele şi le aşezi în cămară.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.