Dulceata de pepene verde

Printeaza

Dulceata de pepene verde din: pepene verde, zahar, apa, lamaie, frunze de busuioc.

Ingrediente:Dulceata_de_pepene_verde

  • 1 pepene verde cu coaja groasa
  • 1 kg zahar
  • apa
  • 1 lamaie
  • frunze de busuioc

 

Mod de preparare:

Speli pepenele, il tai in doua, apoi in felii subtiri si scoti miezul. Avem nevoie de partea alba dintre miez si coaja verde. Tai suvite si le rasucesti pe un creion, apoi le insiri pe ata. Atele le legi la capete. Strangi tot pepenele in tifon, scufunzi tifonul in vas cu apa clocotita si fierbi 10 minute.

Introduci tifonul in vas cu apa rece, apoi il desfaci si lasi melcisorii de pepene sa se scurga pe o strecuratoare mare.

Pui in siropul de zahar legat, lasi sa stea 15 minute. Tot acum storci zeama de la 1 lamaie peste pepene si pui frunze de busuioc sa parfumeze dulceata. Fierbi la foc potrivit 45 minute, tragi vasul de pe foc, fierbi din nou a doua zi.

Cand fierberea devine poticnita si face spuma multa, dulceata e gata. Lasi sa se raceasca si o pui in borcane abia cand s-a racit. Pastrezi in loc aerisit, fara lumina.

Dulceata de pepene verde

Dulceata_de_pepene_verde

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.