Dulceata de pepene rosu

Printeaza

Dulceata de pepene rosu

Dulceata de pepene rosu

Ingrediente:

  • 1 kg coji de pepene, cantarite dupa fierberea in otet
  • 300 ml otet de 9 grade
  • 1 kg zahar
  • 1/2 litru apa
  • 1 lamaie mare
  • 1 plic de zahar vanilinat

 

Mod de preparare:

 

Pentru dulceata, trebuie sa pastrati cojile de la pepene, partea alba fiind cat mai groasa. Se curata coaja verde, iar feliile se taie cu cutitul de patiserie ondulat in feliute de 4-5 mm.

Se fierb 3 litri de apa cu otetul. Cand apa clocoteste, se adauga cojile si se dau in clocot, la foc mic, circa o ora. Se strecoara feliutele, se scurg, se preseaza cu mana, apoi se cantaresc.

Greutatea acestora dupa fierbere trebuie sa fie egala cu cea a zaharului adaugat. Zaharul se dizolva in 500 de ml de apa si cand siropul da in clocot se pune pepenele, zeama de lamaie, coaja de la lamaie taiata in feliute subtiri si zaharul vanilinat.

Se fierb toate pana cand se leaga siropul. Dulceata se pune calda in borcane cu capac cu filet, care se intorc cu fundul in sus pana a doua zi.

Dulceata de pepene rosu

Dulceata de pepene rosu.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. N-am mai facut pana acum dulceata de pepene. As putea incerca.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.