Dulceata de pepene galben cu zahar vanilat

Printeaza

Dulceata de pepene galben cu zahar vanilat
Dulceata de pepene galben

Ingrediente:

  • 1 kg de pepene galben (după ce a fost curăţat)
  • 1 kg zahăr
  • 500 ml apă
  • zeama de la o lămâie
  • 2-3 plicuri zahăr vanilat
  • 250 ml oţet de 9 grade

 

Mod de preparare:

Pentru prepararea dulceţii ai nevoie de pepeni galbeni care nu sunt făinoşi şi care sunt copţi doar pe jumă­tate. Cureţi pepenele de coajă şi de partea de miez prea moale, apoi îl tai bucăţele potrivit de mari.

Le fierbi în 2 I de apă cu 250 ml oţet de 9 grade. Le laşi până când se înmoaie puţin, apoi le pui în strecură­toare. Le speli cu apă rece, le laşi să se scurgă şi le introduci în siropul gata legat, obţinut din 2 căni de apă şi 1 kg de zahăr fierte pe foc mic, în care ai pus zahărul vanilat şi zeama de lămâie.

Fierbi puţin pepenele cu siropul, înlături spuma şi laşi dulceaţa la răcit. O pui în borcane pe care le legi cu celofan pus în două.

Dulceata de pepene galben cu zahar vanilat

Dulceata de pepene galben

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.