Dulceata de nectarine

Printeaza

Dulceata de nectarine din: zahar, apa, nectarine, lamaie, bicarbonat de sodiu.

Ingrediente:Dulceata de nectarine

  • 1 kg zahar
  • 3 pahare apa
  • 50 g nectarine
  • 1/2 lamaie
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu

 

Mod de preparare:

Speli nectarinele şi le laşi timp de 1/2 oră în 1 1/2 l apă rece, în care ai dizolvat bicarbonatul de sodiu. Această operaţiune este necesară dacă vrei ca bucăţile de fructe să se păstreze cât mai întregi şi tari. Le scurgi şi le desfaci în jumătăţi sau le tai în felii.

Fierbi apa cu zahărul, până când începe să se îngroaşe siropul. In timpul fierberii, ştergi cu un prosop umed stropii care sar pe marginile vasului. Când siropul face bule la suprafaţă, iei vasul de pe foc şi pui nectarinele şi rondele fine de lămâie.

După 15 minute, fierbi dulceaţa la foc iute circa 10 minute, apoi continui fierberea la foc mic. Pe o farfurie, pui picături de sirop. Dacă bobul nu se lăţeşte, dulceaţa este gata.

Indepărtezi spuma de la suprafaţă şi răstorni dulceaţa într-un vas larg, curat şi uscat, fără miros de mâncare. Il acoperi cu un şervet umed şi laşi dulceaţa să se răcească. A doua zi, pui dulceaţa în borcane de 400 ml spălate, uscate şi afumate cu zahăr ars.

Deasupra aşezi o rondelă de hârtie stropita cu alcool. Infiletezi capacele borcanelor.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.