Dulceaţă de gutui

Printeaza

Dulceaţă de gutuiDulceaţă de gutui

Ingrediente:

  • 1 kg gutui
  • 500 g zahăr
  • 3 linguri suc de lămâie
  • vanilie
  • 250 ml apă

 

Mod de preparare:

Se aleg gutui mari, se spală, se îndepărtează cotorul şi se taie cubuleţe mici. Se pregătesc rapid, întrucât gutuile se înroşesc dacă stau mai mult timp tăiate. Se pune siropul la fiert şi, la primele clocote, se adaugă sucul de lămâie.

După ce siropul s-a legat, se trage cratiţa într-o parte şi se pun gutuile. Se dă din nou la fiert şi, când începe să clocotească, se reduce focul. Se fierbe până când siropul este bine legat, apoi se curăţă de spumă. Se pune fierbinte în borcane uscate, se acoperă cu celofan sau capace închise etanş.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.