Dulceata de flori de salcam cu vanilie

Printeaza

Dulceata de flori de salcam cu vanilie din: apa, zahar, zeama de lamaie, coaja de lamaie, flori de salcam, zahar vanilinat.

Ingrediente:Dulceata_de_flori_de_salcam_cu_vanilie

  • 1 l apa
  • 500 g zahar
  • zeama si coaja de la 1/2 lamaie
  • 2 farfurii pline cu varf flori de salcam proaspat culese
  • optional, 1 plic zahar vanilinat sau 1/2 baton de vanilie

 

Mod de preparare:

Speli florile de salcam, le lasi sa se scurga si curestul florile de salcam de pe crengute. In total florile de salcam curatate vor trebui sa umple cu varf doua farfurii adanci, pentru ciorba. Fierbi florile la foc mic, timp de 15-20 de minute. Stingi focul si strecori apa in care au fiert florile, pastrand si florile si acest lichid.

Fierbi zahărul şi zahărul vanilinat cu 500 ml lichid, până obţii un sirop legat din care, dacă picuri un strop, pe farfurie, acesta îşi păstrează forma. Când siropul trece această probă, reduci intensitatea focului, adaugi florile fierte, precum şi zeama si coaja galbena de la 1/2 lamaie.

Mai laşi pe foc pentru cel mult 1 minut, după care stingi focul şi îndepărtezi spuma pe care ai adunat-o într-o margine. Stingi focul şi acoperi vasul cu un şervet umed. O laşi să se răcească şi o pui în borcane de 450 ml, închise cu capac.

Dulceata de flori de salcam cu vanilie

Dulceata_de_flori_de_salcam_cu_vanilie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.