Dulceata de dude negre

Printeaza

Culegi dude negre, nu foarte coapte, în ce cantitate doreşti. Fiind foarte dulci, cantitatea de zahăr necesară este mai mică decât la dulceţurile din fructele tradiţionale.

Condiţia reuşitei este ca imediat după ce dudele au fost culese să fie pregătite. 1,5 kg dude negre (aproximativ o cratiţă) le pui la fiert în siropul pregătit din 0,4 kg zahăr, la care vei adăuga (petitru a-i da o savoare deosebită) 2 linguri de miere.

Pui şi zeama de la o lămâie sau, mai ieftin, 1/4 lamaie. Laşi să fiarbă până ce se leagă bine, apoi tragi deoparte de pe foc şi laşi să se răcească. Aşezi în borcane, preferabil cu capac cu filet.

Poate te intereseaza si:

 

Dulceata de dude negre

Dulceata de dude negre

Dulceata de dude negre

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • dulceata de dude
  • reteta dulceata de dude
  • dulceata de dude negre

1 comentariu

  1. Este o dulceata foarte buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.