Dulceata de coacaze cu tarhon

Printeaza

Se spală 1 kg coacăze roşii, se lasă să se scurgă şi se desprind bobiţele de pe codiţe. Se pasează 500 g fructe; se amestecă împreu­nă cu restul de fructe, 500 g zahăr gelifiant şi 1 fir de tarhon; se lasă să se odihnească 30 min.

Apoi se dă în clocot şi se lasă să fiarbă 6-8 min. amestegând. Se în­depărtează tarhonul şi se strecoară dulceaţa; se toarnă în borcane filetate, clătite cu apă fierbinte şi apoi bine şterse şi uscate.

Se închid ermetic şi se lasă să stea câteva minute pe capac. Apoi se aşază din nou în picioare şi se lasă să se răcească.

Dulceata de coacaze cu tarhon

Dulceata de coacaze cu tarhon

Pofta buna!

 


Poate te intereseaza si:

Reteta dulceata de coacaze rosii

Reteta dulceata de coacaze rosii din: coacaze, lamaie, zahar. Ingrediente: 1,5 kg coacăze 600 g zahăr 1 lămâie     Mod de preparare: Speli fructele, le alegi şi le laşi la scurs. Le amesteci cu zahărul şi le ţii peste noapte la frigider. A doua zi, le pui la foc împreună cu zeama de lămâie […]

Dulceata simpla de visine

Dulceata simpla de visine

Dulceata simpla de visine din: visine, zahar. Ingrediente: 2 kg vişine 1,5 kg zahăr     Mod de preparare: Speli vişinele, le scurgi şi le scoţi sâmburii. Torni zahărul, amesteci şi aştepţi să-şi lase sucul. Pui cratiţa la foc mic şi laşi să fiarbă. Ori de câte ori esie nevoie, iei spuma. Dulceaţa este gata […]

Dulceata de cirese amare cu lamaie

Dulceata de cirese amare cu lamaie

Dulceata de cirese amare cu lamaie din: cirese, zahar, zeama de lamaie. Ingrediente: 2 kg cirese 2 kg zahar zeama de la 1 lamaie     Mod de preparare: Speli cireşele, le scurgi şi le scoţi sâmburii. Le amesteci cu zahărul şi zeama de lămâie şi le dai la frigider peste noapte. Fierbi dulceaţa la […]

Dulceata de zmeura proaspata

Dulceata de zmeura proaspata

Dulceata de zmeura proaspata din: zmeura, zahar, apa, lamaie. Ingrediente: 1 kg zmeură 1 kg zahăr 300 ml apă zeama de la 1 lămâie     Mod de preparare: Alegi fructele, le speli şi le scurgi. Pui apa pe foc şi dizolvi zahărul, după care adaugi fructele şi laşi să fiarbă la foc mediu, amestecând […]

 

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Nina Apostoleanu

    Am mancat o data dulceata de coacaze, foarte buna, as vrea sa incerc sa fac si eu o astfel de dulceata.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.