Dulceata de cirese amare cu aroma de vanilie

Printeaza

Dulceata de cirese amare cu aroma de vanilie din: cirese amare, zahar, vanilie, lamaie.

Ingrediente:Dulceata de cirese amare cu aroma de vanilie

  • 1,5 kg cirese amare
  • 1 kg zahar
  • vanilie
  • 1/2 lamaie

 

Mod de preparare:

Speli ciresele, le cureti de samburi si le pui intr-o cratita speciala de dulceata. Le acoperi cu zahar, le lasi 10 ore, dupa care pui vasul pe foc mic. Cand zaharul s-a topit de tot maresti focul si fierbi dulceata sub supraveghere permanenta, deoarece face multa spuma.

Spumuiesti des cu o lingura curata si uscata. Cand este aproape gata, tai lamaie si fierbi cu dulceata 15 minute. Parfumezi cu vanilie si lasi sa se raceasca in vasul in care s-a facut. Pui dulceata in borcane, pe care le capsezi si le tii in loc aerisit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.