Dulceaţă de cireşe albe

Printeaza

Dulceaţă de cireşe albe

Ingrediente:Dulceaţă de cireşe albe

  • 1 kg cireşe
  • 2 pahare apă
  • 1 kg zahăr
  • 1 plic sare de lămâie

 

Mod de preparare:

Speli cireşele, le laşi să se zvântî, apoi le cureţi de codiţe şi de sâmburi. Aşezi într-unvas un strat de cireşe, unul de zahăr şi tot aşa până termini cu un strat de zahăr.

Le laşi cam 6-8 ore la rece, după aceea torni apa şi pui vasul la fiert, întâi la foc moale, apoi mai iute.

Cu 5-10 minute înainte ca dulceaţa să fie gata, adaugi sarea de lămâie dizolvată în prealabil în puţină apă fierbinte.

Laşi dulceaţa să se răcească în vasul în care a fiert, acoperită cu un prosop curat umezit. A doua zi o torni în borcane foarte bine uscate.

Ai grijă să nu picuri apă rece sau caldă în borcan, deoarece dulceaţa se zahariseşte. Acoperi fiecare borcan de dulceaţă cu hârtie pergament sau folie de celo­fan, îl legi cu sforicică udă, care uscându-se, strânge mai tare folia sau hârtia şi nu permite pătrunderea aerului.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.