Dulceata de caise verzi

Printeaza

Dulceata de caise verzi

Ingrediente:Dulceata de caise verzi

  • 1 kg prune verzi sau caise verzi
  • 1 kg zahăr
  • 1/2 l apă
  • 1 lămâie
  • vanilie

 

Mod de preparare:

Alegi sau culegi fructe tinere, al căror sâmbure nu are coaja formată. Le înţepi cu un ac mai gros (2 mm) în 7-8 locuri şi le pui imediat în apă rece, până când se termină această operaţie, ca să nu fie amare.

Apoi le aduni într-un săculeţ de tifon, pe care-l introduci în apă clocotită. Le laşi până când începe să dea primul clocot, apoi le pui repede în apă rece şi le laşi 15 minute. Schimbi de 4-5 ori apa rece şi de fiecare dată laşi fructele să stea 15 minute.

Le pui apoi în strecurătoare fără sacul de tifon, le laşi să se scurgă, după care le introduci în siropul bine legat, împreună cu zeama de lămâie şi cu vanilia. In final, aşezi dulceaţa în borcane pe care le capsezi sau le legi cu celofan.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • reteta dulceata de caise verzi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.