Dulceata de caise cu vanilie si lamaie

Printeaza

Dulceata de caise cu vanilie si lamaie din: caise coapte, apă, apă de var limpede, zahăr, baton vanilie, zeama de lamaie.

Ingrediente:Dulceata de caise cu vanilie si lamaie

  • 1 kg caise coapte
  • 3 pahare cu apă
  • 1 l apă de var limpede
  • 1 kg zahăr
  • 1 baton vanilie
  • zeama de la 1/2 lămâie

 

Mod de prearare:

Alegi caise nu prea coapte, potrivit de mari. După ce le-ai curăţat de coajă, pui caisele în apă limpe­de de var, timp de 3 ore. Limpezeşti apoi caisele în mai multe ape reci. Scoţi sâmburii caiselor, apoi le pui la scurs într-o sită.

Pui zahărul cu apa la fiert în oala specială de dulceaţă. Când s-a format un sirop legat, adaugi caisele şi mai laşi pe foc 2-3 clocote.

Dai deoparte oala de pe foc pentru 15 minute, apoi o laşi din nou să fiarbă până ce dulceaţa se leagă. La sfârşit adaugi zeama de lămâie, vanilia şi câţiva mieji de caisă, curăţaţi de pieliţe.

A doua zi fierbi din nou dulceaţa 10 minute, iar după ce s-a răcit o pui în borcane şi o acoperi cu celofan. Fierbi borcanele într-un vas cu apă, timp de 15 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.