Dulceaţă de ardei iute – reteta gustoasa

Printeaza

Dulceaţă de ardei iute din: ardei iute, otet de mere, zahar tos.

Ardeii iuți conțin antioxidanți, cum ar fi capsaicina, care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva deteriorării oxidative și la reducerea riscului de boli cronice.

Capsaicina din ardeiul iute poate ajuta la reducerea inflamației și poate oferi beneficii pentru persoanele cu afecțiuni inflamatorii, cum ar fi artrita.

Consumul moderat de ardei iute poate stimula secreția de suc gastric și îmbunătăți digestia.

 

Ingrediente:Dulceata_de_ardei_iute

  • 500 g ardei iuti
  • 500 ml otet de mere
  • 500 g zahar tos

 

Mod de preparare:

Pui ardeii într-un vas cu apă rece, îi speli bine şi începi curăţarea lor de nervuri şi seminţe. Tai ardeii în bucăţi mai mici şi îi pui în robo­tul de bucătărie. într-o oală, pe foc, pui oţetul împreună cu zahărul.

Când se formează un sirop, adaugi şi ardeii tocaţi mărunt.

Laşi la foc mic, până are consistenţa dorită (în jur de 40 de minute). Amesteci din când în când.

Speli borcanele bine şi le laşi la uscat. Adaugi dulceaţa fierbinte şi întorci pentru câteva minute borcanele cu gura în jos. Inveleşti apoi bor­canele cu o pătură şi le laşi la ră­cit până a doua zi.

Dulceaţă de ardei iute

Dulceata_de_ardei_iute

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.