Dulceata de cocaze

Printeaza

O reteta de dulceata de coacaze din: coacaze, zahar, apa si lamaie.

Ingrediente:

  • 1 kg coacaze rosii sau negre
  • 1 1/2 zahar
  • 3 pahare apa
  • 1/2 lamaie

 

Mod de preparare:

Se spală fructele fără a se curăţa de codiţe şi se lasă să se scurgă.Se pune apa să clocotească. Se aleg bobiţele şi se aşază pe rând într-o strecurătoare. Se scufundă pentru 1/2 minut în apa clocotită, apoi se lasă să se răcească pe un prosop.

Se amestecă zahărul cu apa în care s-au opărit fructele şi se fierbe siropul până când se lea­gă. Se adaugă fructele răcite şi se continuă fierberea 5 min., la foc mediu. Se ia vasul de pe foc şi se verifică dacă dulceaţa se leagă: se pun 2-3 picături de sirop într-o ceşcuţă cu puţină apă rece.

Dacă acestea rămân sub formă de bob, dulceaţa este gata, se stinge focul şi se aşază felioarele de lămâie, care au rolul de a împiedica zaharisirea. După ce dulceaţa s-a răcit, se pune în borcane de 350 ml, în prealabil spălate şi steriliza­te. Se leagă cu celofan dublu.

Dulceata de cocaze

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.