Dulceata de cirese

Printeaza

Dulceata de cirese din: cirese, zahar si apa.

Ingrediente:

  • 3 kg cirese
  • 1 kg zahar
  • 250 ml apa

 

Mod de preparare:

Speli cireşele, le rupi codiţele şi le scoţi sâmburii, într-o cratiţă pui 3/4 din cantitatea de zahăr şi torni şi apa.

Pui totul la foc mic până se topeşte zahărul. Apoi adaugi cireşele şi le laşi să fiarbă, ameste­când din când în când să nu se prindă.

Când siropul devine mai gros, tragi oala de pe foc, o acoperi şi o laşi aşa timp de 12 ore.

Apoi o pui din nou la foc, pui şi restul de zahăr şi o laşi să fiarbă timp de 10 minute. Când e gata, pui dulceaţa în borcane.

Dulceata de cirese

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.