Dulceata de caise cu levantica

Printeaza

O reteta de dulceata de caise cu levantica din: caise, vin, zahar gelifiant si flori de levantica.

Ingrediente:

  • 1 kg caise
  • vin alb
  • 500 g zahar gelifiant
  • 1-2 linguri flori de levantica

 

Mod de preparare:

Se decojesc 1 kg caise, se taie jumătăţi şi se golesc de sâmburi. Se cântăreşte pulpa de caise şi se completează cu vin alb până la 1 kg. Se adau­gă 500 g zahăr gelifiant (2:1), se amestecă şi se lasă să se pătrundă 60 min.

Se dau în fiert şi se lasă să fiarbă în clocot cca 4 min. Se îndepărtează spuma care apare deasupra. Se inglobeaza in dulceata 1-2 linguri flori de levantica si se toarna in borcane clatite cu apa fierbinte; se inchid ermetic.

Dulceata de caise cu levantica

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Nu am mai auzit de dulceata asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.