Duet de peste cu migdale prajite

Printeaza

O reteta delicioasa de duet de peste cu migdale prajite din: sol, languste, masline negre, sparanghel, busuioc, ulei de masline si un sfert de rosie.

Ingrediente:Duet de peste cu migdale prajite

  • 150 g file de peşte pe care englezii îl numesc sol,
  • două bucăţi de languste,
  • patru măsline negre,
  • cinci bucăţi de sparanghel proaspăt,
  • cinci-şase bucăţi de migdale descojite,
  • două frunze de busuioc,
  • o lingură de ulei de măsline,
  • un sfert de roşie decojită

 

Mod de preparare:

Se curăţă sparanghelul, se fierbe în apă cu sare un minut, apoi se pune în apă cu gheaţă pentru păstrarea culorii. Se face un sos din ulei de măsline, busuioc tocat, sare, piper negru zdrobit şi două măsline tăiate rondele.

Se sotează peştele foarte puţin în tigaia de teflon. Se curăţă langustele şi se sotează în altă tigaie. Se aşază pe farfurie sparanghelul, peştele, langustele şi deasupra se toarnă sosul. Se ornează cu migdalele descojite, prăjite în cuptor.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.