Drob de linte cu sos de dovleac

Printeaza

O reteta de drob de linte cu sos de dovleac din: linte rosie, linte galbena, ardei iute, coriandru, frunze de curry, ghimbir, praf de copt, ou, ulei de floarea soarelui, sare, ceapa, dovleac, zahar, iaurt, seminte de mustar, frunze de coriandru si frunze de curry.

Ingrediente:Drob de linte cu sos de dovleac

Pentru drob:

  • 125 g linte rosie
  • 125 g linte galbena
  • 1-2 ardei iuti verzi, fara seminte si taiati bucati mari
  • 1-2 ardei iuti rosii uscati, fara seminte si taiati bucati mari
  • 1 lingura coriandru proaspat, tocat
  • 1 lingura frunze de curry
  • 1 lingura ghimbir, tocat mare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 ou
  • 3 linguri ulei de floarea-soarelui
  • Sare
  • 60 g ceapa, tocata marunt

Pentru sos:

  • 225 g dovleac placintar sau dovleac turcesc, descojit, curatat de seminte si taiat in cuburi de 2,5 cm
  • 1-2 ardei iuti verzi, fara seminte si taiati bucati mari
  • 10-12 linguri frunze de curry
  • 1 lingura ghimbir, tocat mare
  • 1 lingurita zahar
  • 175 g iaurt degresat
  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 1/2 lingurita seminte de mustar negru
  • 1 ardei iute rosu uscat, fara seminte si tocat mare

Ornare:

  • frunze de coriandru proaspat tocate
  • frunze de curry

 

Mod de preparare:

Se spala lintea si se lasa la inmuiat 4-5 ore sau peste noapte. Dupa ce lintea s-a inmuiat se incalzeste cuptorul la 190°C. Se tapeteaza o tava de 18 X 23 cm cu hartie cerata. Se scurge bine lintea si se pune intr-un blender cu ardeiul iute, coriandrul, frunzele de curry, ghimbirul, praful de copt, oul, uleiul si sare dupa gust.

Se mixeaza pana cand se formeaza o pasta, apoi se adauga ceapa si se mai mixeaza cateva secunde, pentru ca ceapa sa ramana bucati mari.

Se pune amestecul in tava si se netezeste. Se coace pe raftul de sus 45-50 de minute, pana cand s-a rumenit la suprafata. Intre timp se pregateste sosul. Se pune dovleacul intr-o cratita cu ardeiul iute verde, frunzele de curry, ghimbirul, zaharul si se adauga sare dupa gust.

Se adauga 50 ml de apa, se acopera vasul si se fierbe la foc mic 8-10 minute, pana cand dovleacul s-a inmuiat, amestecand ocazional. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca apoi se face piure cu un robot de bucatarie sau cu mixerul.

Se amesteca piureul de dovleac cu iaurtul. Se toarna sosul intr-un castron, se acopera si se da la rece. Se scoate drobul de linte din cuptor, se indeparteaza cu grija hartia si se taie felii.

Se incalzeste uleiul pentru sos intr-o craticioara, la foc potrivit. Cand s-a incins, se adauga boabele de mustar si se acopera vasul. In momentul in care au inceput sa sara se ia capacul, se adauga ardeiul iute rosu si se rumeneste. Se toarna uleiul picant peste sosul de dovleac.

Se servesc feliile de drob cu o lingura de sos, ornate cu coriandru tocat si frunze de curry.

Drob de linte cu sos de dovleac

Drob de linte cu sos de dovleac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.