Drob de miel in prapur

Printeaza

Drob de miel in prapur din: maruntaie de miel, ficat de miel, prapur, ceapa, oua, faina, untura, verdeata, piper, sare.

 

Ingrediente:Drob de miel in prapur

  • 1 kg maruntaie de miel
  • 500 g ficat de miel
  • un prapur
  • 150 g ceapa
  • 4 oua
  • 100 g faina
  • 150 g untura
  • verdeata
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Maruntaiele se oparesc, se spala si se pun la fiert cu apa si sare.

Cind au fiert, se lasa sa se raceasca si se trec prin masina de tocat.

Ceapa se taie marunt si se trage putin in untura, se pun maruntaiele fierte date prin masina, sare si piper.

Se prajesc pe foc iute amestecindu-se tot timpul sa nu se prinda. Se lasa sa se raceasca putin, se adauga ouale si verdeata taiata marunt, se amesteca totul bine.

Prapurul, care a fost tinut in apa rece, se taie bucati iar in fiecare bucata se pune tocatura gata pregatita.

Se da forma rotunda, se trece prin faina si ou batut, se prajesc in untura la foc mic sa fie bine patrunse.

Se poate umple prapurele intreg cu tocatura, se pune in tava de cozonac si se poate coace in cuptor, obtinindu-se o singura bucata de drob mare.

Cind este gata se taie felii si se serveste.

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.