Reteta drob de miel in aluat

Printeaza

Reteta drob de miel in aluat

Ingrediente  aluat:Reteta drob de miel in aluat

  • 150 g făină
  • 1 ou, untură sau unt pentru uns tava

Ingrediente umplutură:

  • 1/2 kg măruntaie de miel
  • 2 ouă
  • 1 lingură smântână
  • 1 felie de pâine
  • puţin lapte
  • 1 legătură de ceapă verde
  • pătrunjel
  • mărar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Faci un aluat din ou şi făină. Intinzi o foaie ca pentru tăieţei pe care o pui într-o formă unsă cu untură (sau unt), astfel încât foaia să depăşească puţin margi­nile formei. Peste această foaie aşezi uniform umplutura pregătită astfel: pui măruntaiele de miel la fiert.

După ce au fiert, le laşi să se răcească, apoi le dai prin maşina de tocat. Adaugi ouăle, miezul feliei de pâine înmuiat în puţin lapte şi stors, smântână, sarea, piperul (după gust). Toci ceapa, pătrunjelul, mărarul şi le adaugi la compoziţie.

După ce ai pus umplutura peste aluat, întorci marginile cât mai uniform. Ungi totul cu ou bătut şi dai la cuptor.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.