Drob de miel cu oua si ceapa verde

Printeaza

Drob de miel cu oua si ceapa verde din: maruntaie de miel, oua, paine, unt, ceapa verde, marar, patrunjel, sare, piper, prapur.

Ingrediente:Drob_de_miel_cu_oua_si_ceapa_verde

  • 600 g măruntaie de miel
  • 4 ouă crude
  • 2 ouă fierte
  • 2 felii pâine înmuiate în lapte
  • 200 g unt
  • 3-4 legaturi ceapă verde
  • 3 legaturi mărar
  • 3 legaturi pătrunjel
  •  sare
  • piper
  • prapur

 

Mod de preparare:

Măruntaiele, adică inima, ficatul şi plămânii de la un miel se spală în 2-3 ape, se pun la fiert în apă cu un praf de sare şi se lasă să dea în câteva clocote.

După ce au fiert, se scot din apă şi se lasă câteva minute să se răcorească, apoi se toacă fin sau se trec prin maşina de tocat carne.

Ceapa verde şi verdeaţa se spală în câteva ape, se toacă mărunt şi se amestecă cu măruntaiele de miel, ouăle crude, untul, pâinea înmuiată în lapte şi se condimentează cu sare şi piper după gust.

Se tapetează o tavă cu grăsime, se întinde prapurul şi se toarnă compoziţia.

În compoziţie, la mijloc, se aşază ouăle fierte, aşa încât drobul, după ce se răceşte, să aibă un aspect plăcut.

Se bagă în cuptor şi se coace, la foc mic, circa o oră.

Drob de miel cu oua si ceapa verde

Drob_de_miel_cu_oua_si_ceapa_verde

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.