Drob de miel cu mar si curry

Printeaza

Drob de miel cu mar si curry din: miel, paine, ceapa, usturoi, mar, pasta de curry, ou, sare, piper si sos chutney.

Ingrediente:Drob_de_miel_cu_mar_si_curry

  • 90 g pâine
  • 350 g came de miel fiartă, rece
  • 1 ceapă tăiată mărunt, prăjită (sau ceapă verde)
  • 1 căţel de usturoi tăiat mărunt şi prăjit (sau usturoi verde)
  • 1 măr curăţat de coajă şi tăiat în patru
  • 1 lingură rasă cu pastă de curry
  • 1 ou mediu
  • sare şi piper negru măcinat
  • 1 lingură, cu sos chutney
  • o tavă de chec de 500 g, unsă cu unt şi tapetată cu hârtie de copt

 

Mod de preparare:

Incălzeşte cuptorul la 180°C. Dă pâinea prin maşina de tocat pentru a obţine un pesmet. Pune-l într-un castron.

Taie carnea în bucăţi (scoţi eventuala grăsime) şi dă-o prin maşina de tocat, cu ceapa, usturoiul, merele şi pasta de curry, obţinând un amestec cu textură grosieră, apoi amestecă cu ou, pesmet şi condimente. Adaugă sosul chutney.

Toarnă compoziţia în tavă, acoperă cu folie de aluminiu şi coace timp de 30 minute. Scoate folia, apoi mai lasă drobul să se coacă încă 10 minute. Scoate tava din cuptor şi lasă drobul să se răcească.

 

Drob de miel cu mar si curry

Drob_de_miel_cu_mar_si_curry

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.