Drob cu ouă si tarhon

Printeaza

Drob cu ouă si tarhon

Drob cu ouă si tarhon

Ingrediente:

  • un kilogram măruntaie de porc
  • 500 g ficat de porc
  • o ceapă albă mai mare
  • doi căţei de usturoi
  • 7 ouă
  • 100 g făină
  • 150 g unt
  • tarhon
  • sare, piper
  • salată verde
  • muştar

Preparare:

Trei ouă se fierb în apă cu puţină sare, se lasă să se răcească şi se curăţă de coajă. Măruntaiele de porc şi ficatul se fierb, se scot într-un castron şi se lasă să se răcească.

Se taie în bucăţi mai mici şi se dau de două-trei ori prin maşina de tocat. Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.

Se topeşte untul într-o cratiţă, se pun ceapa şi usturoiul, se călesc pînă devin aurii, se iau de pe foc şi se adaugă carnea dată prin maşină. Se lasă să se răcească apoi se amestecă cu trei ouă, sare, piper şi tarhon tocat.

Se unge o tavă cu unt, se presară făină, se pune jumătate din compoziţie în tavă, se aşază ouăle fierte întregi sau tăiate în jumătăţi şi se adaugă restul compoziţiei.

Se unge cu ou bătut, se introduce tava în cuptor şi se coace 30 de minute la foc potrivit.

Drob cu ouă si tarhon

Drob cu ouă si tarhon1.jpg  Drob cu ouă si tarhon2.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place drobul, dar sa fie cu multa verdeata.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.