Drob cu carne de pui si vita

Printeaza

Drob cu carne de pui si vita din: ficatei de pui, inimi de pui, pipote de pui, oua, marar, patrunjel, ceapa verde, usturoi verde, sare, piper.

Ingrediente:Drob_cu_carne_de_pui_si_vita

  • 400 g ficatei de pui
  • 400 g inimi si pipote de pui
  • 200 g carne de vita tocata
  • 6 oua
  • doua legaturi de marar
  • o legatura de patrunjel
  • o legatura de ceapa verde
  • o legatura de usturoi verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se pun la fiert inimile şi pipotele. Când sunt aproape fierte, se pun la fiert şi ficăţeii, înr-un alt vas (aceştia fierb mult mai repede). Se scot, se scurg şi se lasă la răcit. Când s-au răcit, se toacă mărunt ficăţeii, renunţând fireşte la pieliţe, inimile şi pipotele, eliminând zgârciurile şi alte părţi care nu sunt plăcute la gust (se păstrează doar carnea curată).

Se amestecă apoi cu carnea de vită tocată. Tocaţi cât mai mărunt verdeaţa (ceapa, usturoiul, mărarul, pătrun­jelul) şi amestecaţi-o cu carnea. Adăugaţi trei ouă întregi (crude), sare şi piper, după gust. Amestecaţi până când obţineţi o compoziţie omogenă. Fierbeţi trei ouă (să fie tari) şi lăsaţi-le un pic la răcit.

Intr-o tavă lungă (ca de cozonac) puneţi hârtie pentru copt. Aşezaţi cu lingura un strat de carne, pe care îl nivelaţi uşor cu lingura şi în care, din loc în loc, faceţi o adâncitură în care aşezaţi ouăle fierte, curăţate de coajă. Acoperiţi cu restul de carne.

Daţi la cuptor, timp de 30 de minute, la foc mediu.  Scoateţi-I din tavă când se răceşte. Se aşază apoi pe un platou şi se taie felii groase, când este servit.

Drob cu carne de pui si vita

Drob_cu_carne_de_pui_si_vita

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.