Drob cu branza de oaie si legume

Printeaza

Drob cu branza de oaie si legume: organe de miel, pipote de pui, pateu de ficat de rata, ceapa verde, usturoi verde, oua, marar, sare, piper, alune, ulei de masline, branza de oaie, pesmet, ardei gras rosu, ardei gras galben.

Ingrediente: Drob cu branza de oaie si legume

  • organele de la 1 miel (ficat, rinichi, plamani, splina, inima) sau 600 g ficatei de pui
  • 500 g pipote si inimi de pui
  • 200 g pateu de ficat de rata si unul de gasca
  • 10 fire de ceapa verde
  • 5 fire de usturoi verde
  • 6 oua crude
  • 4 oua fierte
  • 3 legaturi de marar
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de piper macinat
  • 100 g alune
  • 4 linguri ulei de masline

Ingrediente umplutura:

  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras galben
  • 5 fire de ceapa verde
  • 3 fire de usturoi verde
  • 4 oua crude
  • 100 g pesmet
  • 200 g branza de oaie

 

Mod de preparare:

Puneti cele 4 oua la fiert, cu o lingura de sare, si fierbeti-le timp de 6 minute.

Puneti la fiert pipotele si inimioarele de pui (sau organele de miel), cu o lingurita de sare, si fierbeti-le timp de 30 de minute (pana cand este fiarta inima care fierbe cel mai greu).

Intr-o tigaie puneti ficateii de pui si prajiti-i conform retetei de ficatei prajiti.

Dupa ce au fiert organele, lasati-le sa se scurga bine si puneti-le apoi intr-un bol.

Puneti ficateii prajiti si pateul intr-un bol, iar ouale fierte, curatate de coaja, intr-o farfurioara.

Tocati ardeiul gras, ceapa si usturoiul verde. Tocati si mararul, si puteti incepe prepararea pastei pentru drob.

Intr-un mixer puneti ficatul si tocati-l dupa preferinta, mai fin sau mai mare.

Procedati identic si cu celelalte organe de pui (sau de miel).

Puneti alunele in mixer si sfaramati-le pana arata precum pesmetul. Tocati si mararul la mixer, daca doriti sa fie mai fin.

Puneti in mixer, si sfaramati, si branza de oaie. Mixati apoi ceapa si usturoiul pentru umplutura.

In acest moment aveti toate ingredientele pregatite pentru a trece la prepararea amestecului pentru drob.

Puneti in tigaie uleiul de masline si adaugati ceapa si usturoiul pentru pasta de drob, si rumeniti-le 5 minute.

Dupa ce le-ati rumenit, puneti ceapa si usturoiul intr-un castron mare si lasati-le sa se racoreasca.

Dupa ce s-au racit adaugati peste ceapa ficatul tocat, organele de pui (sau miel), tocate, mararul tocat si amestecati cu o paleta pana se integreaza uniform toate ingredientele.

Adaugati cele 6 oua crude si amestecati pana obtineti o compozitie omogena.

Adaugati alunele macinate si amestecati pana se integreaza bine in compozitie.

Adaugati si pateul de ficat si amestecati pana obtineti o pasta omogena, iar pateul se incorporeaza in compozitie.

Condimentati cu o lingurita de sare si o lingurita de piper, amestecati bine si aveti pasta de drob gata.

Preparati si umplutura pentru drob. Puneti peste ceapa si usturoiul, pe care le-ati tocat deja (cantitatile mentionate pentru umplutura), cele 4 oua si amestecati bine.

Adaugati branza si ardeiul gras, amestecati pana se incorporeaza uniform toate ingredientele in compozitie, dupa care adaugati pesmetul si amestecati din nou. Aveti si compozitia pentru umplutura gata.

Taiati ouale fierte in patru si puteti incepe prepararea propriu-zisa a drobului.

Preparare drob: Puneti hartie de copt intr-o tava mare de cozonac sau in doua mai mici (a mea are 35 cm lungime pe 9 cm inaltime si mi-a intrat toata compozitia) si adaugati pasta de drob, pana aproape de jumatatea tavii.

Asezati apoi un strat de umplutura cu branza, dupa care, pe mijloc, asezati oua fierte dintr-un capat in altul al tavii.

Adaugati deasupra pasta de drob, pana umpleti tava, dupa care acoperiti cu hartie de copt sau cu prapure de miel daca aveti.

Introduceti tava, in cuptorul preincalzit la 180 de grade, si lasati-l 1 ora si jumatate daca folositi o tava mare, sau 40 de minute daca folositi doua tavi mai mici.

Dupa ce s-a scurs timpul necesar pentru coacere, scoateti tava din cuptor si lasati-l sa se raceasca inainte de a scoate drobul din tava.

Dupa ce s-a racit, scoateti-l din tava, indepartati hartia de copt si puneti-l pe un platou. Taiati-l felii si se poate servi.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.