Dovleci umpluţi cu tocăniţă de purcel

Printeaza

Dovleci umpluţi cu tocăniţă de purcel din: dovlecei, sare, cartofi fierti in coaja, praz, rosii uscate, muschi de porc, ceapa, frunzulite de cimbru, supa, smantana, mascarpone, piper, parmezan.

Ingrediente:Dovleci_umpluti_cu_tocanita_de_purcel

  • 4 dovlecei mici hokkaido (a 500 g)
  • sare
  • 300 g cartofi fierti in coaja
  • 1 fir praz
  • 50 g rosii uscate, conservate in ulei
  • 500 g muschi de porc
  • 1 ceapa
  • 2 linguri frunzulite de cimbru
  • 200 ml supa
  • 150 g smantana
  • 100 g mascarpone
  • piper
  • 40 g parmezan ras

 

Mod de preparare:

Se spală dovlecii, se decupează căpăcele la fiecare şi se golesc de conţinut (pulpa se foloseşte la altceva). Se pun dovlecii şi căpăcelele la fiert în apă clocotită cu sare, 8 min. Se decojesc cartofii, se taie felii; prazul se taie rondele. Se scurg roşiile şi se păstrează uleiul lor.

Se spală carnea, se şterge şi se taie mărunt, ca şi roşiile. Carnea se prăjeşte în 2 linguri de ulei de la roşii. Se adaugă prazul şi cartofii şi se călesc împreună 2 min. Se adaugă roşiile şi se amestecă. Se încinge cuptorul la 200°C.

Se curăţă ceapa şi se toacă. Se căleşte într-o lingură de ulei de la roşii, adăugând cimbrul. Se adaugă apoi supa, smântână şi mascarpone.

Se condimentează şi se lasă să fiarbă la foc moale cca 15 min. Se umplu dovlecii cu amestecul de carne şi se toarnă deasupra sosul. Se presară parmezan şi se coace cca 15 minute.

Dovleci umpluţi cu tocăniţă de purcel

Dovleci_umpluti_cu_tocanita_de_purcel

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.