Dovlecei umpluţi în stil italian

Printeaza

O reteta de dovlecei umpluti in stil italian din: dovlecei, ulei de masline extravirgin, frunze de salata, pesmet, seminte de pin, ceapa verde, usturoi, rosii uscate, frunze de cimbru si parmezan.

Ingrediente:Dovlecei umpluţi în stil italian

  • 4 dovlecei, taiati in jumatati pe lungime
  • 3 lingurite ulei de masline extravirgin
  • ameste frunze de salata, pentru servit

pentru umplutura:

  • 50 g pesmet
  • 50 g seminte de pin
  • 6 fire de ceapa verde, curatate si tocate fin
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 6 rosii uscate, conservate in ulei, scurse si tocate
  • 1 lingura frunze de cimbru
  • 25 g parmezan ras

 

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 220C/gaz 7. Se asaza dovleceii, cu coaja in jos, intr-un singur strat pe o tava. Se ung cu o lingurita de ulei si se coc 20 de minute. pentru umplutura, se amesteca ingredientele intr-un bol si se asezoneaza cu piper negru.

Se presara dovleceii cu umplutura si se stropesc cu restul de ulei. Se dau la cuptor 10-15 minute, pana cand se inmoaie si umplutura devine aurie si crocanta. Se servesc calzi, cu salata.

Dovlecei umpluţi în stil italian

Dovlecei umpluţi în stil italian

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.