Dovlecei umpluţi cu orez, ceapă şi branză
PrinteazaDovlecei umpluţi cu orez, ceapă şi branză
- 3 dovlecei
- 150 g brânză telemea
- 100 g orez fiert
- 2 linguriţe ceapă tocată şi înăbuşită în ulei
- 3 linguri pesmet
- încă 2 linguri de telemea rasă
- 100 g smântână
- 1/2 legătură de pătrunjel
- 2 linguri ulei
- sos tomat
Mod de preparare:
Cureţi dovleceii de coajă, îi tai pe lungime în jumătăţi şi îi scobeşti de miez pe care nu-l arunci. Pui dovleceii să se prăjească şi apoi îi scoţi şi îi laşi să se scurgă foarte bine de ulei.
Intre timp, amesteci miezul dovleceilor cu orezul fiert, ceapa înăbuşită, pătrunjelul tocat, telemeaua rasă şi 2 linguri de ulei. Cu acest amestec umpli dovleceii şi îi aşezi într-o tavă unsă cu ulei.
Peste ei torni smântână, presari 2 linguri de telemea şi pesmet. Dai tava la cuptor pentru 15 minute. La masă îi serveşti calzi, simpli sau cu smântână sau sos tomat.
Dovlecei umpluţi cu orez, ceapă şi brânză
Poftă bună!