Dovlecei umpluti la pachet
PrinteazaDovlecei umpluti la pachet din: dovlecei, ceapa verde, sunca uscata, oua, piper, sare, cascaval, usturoi, ierburi de provence.
- 2 dovlecei (300 g fiecare)
- 3 cepe verzi
- 125 g sunca uscata
- 2 oua
- piper pisat
- sare
- 200 g cascaval
- 1 catel de usturoi
- 1 lingurita ierburi de Provence
Mod de preparare:
Se spala dovleceii si se taie in doua pe lung; se scoate pulpa, ca sa ramana jumatatile ca niste barcute. Sunca se taie cuburi. Se amesteca ouăle cu piper şi un praf de sare. Se rade caşcavalul şi se amestecă împreună cu ouă, şuncă şi ceapă. Se condimentează cu usturoi pisat şi mirodenii.
Se umplu jumătăţile de dovlecei şi se împachetează fiecare în hârtie de copt. Se fixează bine, ca să nu scape abur din pachet. Se fixează capetele cu cârlige de lemn. Se coc cca 17 min. în cuptorul încins la 190 °C.
Dovlecei umpluti la pachet
Pofta buna!