Dovlecei umpluti la cuptor

Printeaza

Dovlecei umpluti la cuptor

Ingrediente:

  • 4 dovlecei potriviţi
  • 5 linguri orez
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapă
  • 4 linguri ulei
  • 1 cârnăcior afu­mat
  • 5-6 roşii
  • sare
  • piper
  • condimente

 

Mod de preparare:

Alegi orezul şi-l speli, ceapa o cureţi, o tai şi o căleşti într-o tigaie cu 2 linguri de ulei. Adaugi orezul, ardeiul tocat şi 50 ml apă. După 6 minute de fierbere adaugi cârnatul tăiat mărunt, miezul unui dovlecei tăiat mărunt şi după 2 minute stingi focul.

Potriveşti de sare şi piper. Separat cureţi dovleceii şi îi tai pe lungime. îi scobeşti uşor, cu ajutorul unei linguriţe, în formă de albioare. îi aşezi în tava unsă cu două linguri de ulei şi îi umpli cu compoziţia de orez.

Peste dovleceii astfel umpluţi aşezi feliile de roşii în forma solzilor de peşte, acoperind întreaga suprafaţă a dovleceilor. în tavă mai adaugi 2 pahare de apă şi îi introduci la cuptor cu foc potrivit.

Din când în când ungi dovleceii cu apa din tavă. Ii poţi servi ca atare (pentru dietă nu sunt periculoşi) sau, după gust, cu smântână sau caşcaval ras.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.