Dovlecei umpluti de post
PrinteazaDovlecei umpluti de post din: dovlecei, orez, rosii, ceapa, morcov, ulei, marar.
- 5 dovlecei de marime medie
- 1 ceasca de orez
- 3 rosii
- 1 ceapa
- 1 morcov
- ulei
- 1 legatura marar
Mod de preparare:
Se lasă dovleceii întregi, se taie la ambele capete şi se scobesc în interior cu o linguriţă; Intr-o tigaie se pune la călit în puţin ulei ceapa tocată mărunt. Când aceasta s-a înmuiat, se adaugă orezul ţinut în apa rece şi morcovul ras şi se lasă la foc mic 3-4 minute, amestecând mereu;
Se adaugă sare, miezul de la 2 roşii tocat mărunt, piper, sare şi 3 ceşti de apă şi se lasă să fiarbă la foc mic, până când orezul a fiert aproape complet. Se pune mărarul tocat mărunt; Se răceşte uşor şi se umplu dovleceii, cărora li se pune câte un căpăcel de roşie şi se aşază unul lângă altul într-o cratită cu puţin ulei.
Se pune o ceaşcă cu apă şi restul de miez de roşie tocat şi se bagă la cuptor până când dovleceii s-au înmuiat şi s-au rumenit. Se scot capacele de roşii atunci când se servesc.
Dovlecei umpluti de post
Pofta buna!
Buna reteta, o sa incerc
NU-mi plac reteta de post
Reteta asta nu-mi place deloc
O reteta buna pentru post