Dovlecei umpluti de post

Printeaza

Dovlecei umpluti de post din: dovlecei, orez, rosii, ceapa, morcov, ulei, marar.

Ingrediente:Dovlecei_umpluti_de_post

  • 5 dovlecei de marime medie
  • 1 ceasca de orez
  • 3 rosii
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • ulei
  • 1 legatura marar

 

Mod de preparare:

Se lasă dovleceii întregi, se taie la ambele capete şi se scobesc în interior cu o linguriţă; Intr-o tigaie se pune la călit în puţin ulei ceapa tocată mărunt. Când aceasta s-a înmuiat, se adaugă orezul ţinut în apa rece şi morcovul ras şi se lasă la foc mic 3-4 minute, amestecând mereu;

Se adaugă sare, miezul de la 2 roşii tocat mărunt, piper, sare şi 3 ceşti de apă şi se lasă să fiarbă la foc mic, până când orezul a fiert aproape complet. Se pune mărarul tocat mărunt; Se răceşte uşor şi se umplu dovleceii, cărora li se pune câte un căpăcel de roşie şi se aşază unul lângă altul într-o cratită cu puţin ulei.

Se pune o ceaşcă cu apă şi restul de miez de roşie tocat şi se bagă la cuptor până când dovleceii s-au înmuiat şi s-au rumenit. Se scot capacele de roşii atunci când se servesc.

Dovlecei umpluti de post

Dovlecei_umpluti_de_post

Pofta buna!

 

4 comentarii

  1. Buna reteta, o sa incerc

  2. NU-mi plac reteta de post

  3. Reteta asta nu-mi place deloc

  4. O reteta buna pentru post

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.