Dovlecei umpluti cu urdă

Printeaza

Dovlecei umpluti cu urdă

Ingrediente:Dovlecei umpluti cu urdă

  • 8 dovlecei
  • 200 g orez
  • 250 g urdă
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 2-3 roşii
  • mărar
  • pătrunjel
  • 100 g smântână
  • 1 lingură vegeta
  • tarhon
  • sare
  • 4-5 linguri ulei

 

 

Mod de preparare:

Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în apă cu ulei. După ce s-a înmuiat, se adaugă şi morcovul dat prin răzătoarea mică, apoi se adaugă şi orezul care în prealabil a fost ales, spălat şi bine scurs de apă.

Se lasă întâi să se înăbuşe puţin cu ceapa şi morcovul, apoi se toarnă puţină apă, ca să se umfle orezul. Când orezul este înflorit, tigaia se ia de pe foc, se pune urda sfărâmată, apoi vegeta, mărarul şi pătrunjelul tocate fin.

Cu această compoziţie se umplu dovleceii curăţaţi de seminţe şi de miez. Se aşază frumos dovleceii într-un vas, astfel încât să stea în picioare, se umple vasul cu apă şi o lingură de ulei şi se dă la cuptor.

Când legumele sunt aproape fierte, se pun roşiile curăţate de coajă şi tăiate felioare. Se mai lasă la cuptor 15 minute până se gratinează. Se servesc cu smântână.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • dovlecei umpluti cu urda

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.