Dovlecei umpluti cu orez si ciuperci

Printeaza

Dovlecei umpluti cu orez si ciuperci din: dovlecei, ceapa, morcovi, telina, ciuperci, orez, patrunjel, suc de rosii, unt, sare, piper.

Ingrediente: Dovlecei_umpluti_cu_orez_si_ciuperci

  • 4 dovlecei
  • 1 ceapă
  • 3 morcovi
  • 1 felie rădăcină ţelină
  • 10 ciuperci albe
  • 100 g orez
  • 1 legătură pătrunjel
  • 250 ml suc de roşii
  • 50 g unt
  • sare si piper

Mod de preparare:

Ceapa mărunt tăiată se pune la călit în unt. Se adaugă apoi miezul dovleceilor si ciupercile, tocate.
Se amestecă, se pun ţelina tăiată cuburi mici si morcovii trecuţi prin răzătoarea cu ochiuri mari.

Se amestecă, se adaugă orezul, se potriveşte de sare si piper, se trage de pe foc si se pune pătrunjelul tocat.
Se umplu dovleceii cu amestecul de legume, se asază în tavă, se toarnă sucul de roşii, se adaugă si apă şi se lasă la cuptor circă 45 de minute.

Dovlecei umpluti cu orez si ciuperci

Dovlecei_umpluti_cu_orez_si_ciuperci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.