Dovlecei umpluţi cu orez, ceapă şi branză

Printeaza

 Dovlecei umpluţi cu orez, ceapă şi branză

Ingrediente:Dovlecei umpluti orez, ceapa si brânza

  • 3 dovlecei
  • 150 g brânză telemea
  • 100 g orez fiert
  • 2 linguriţe ceapă tocată şi înăbuşită în ulei
  • 3 linguri pesmet
  • încă 2 linguri de telemea rasă
  • 100 g smântână
  • 1/2 legătură de pătrunjel
  • 2 linguri ulei
  • sos tomat

 

Mod de preparare:

Cureţi dovleceii de coajă, îi tai pe lungime în jumătăţi şi îi scobeşti de miez pe care nu-l arunci. Pui dovleceii să se prăjească şi apoi îi scoţi şi îi laşi să se scurgă foarte bine de ulei.

Intre timp, amesteci miezul dovleceilor cu orezul fiert, ceapa înăbuşită, pătrunjelul tocat, telemeaua rasă şi 2 linguri de ulei. Cu acest amestec umpli dovleceii şi îi aşezi într-o tavă unsă cu ulei.

Dovlecei umpluti orez, ceapa si brânza1

Peste ei torni smântână, presari 2 linguri de telemea şi pesmet. Dai tava la cuptor pentru 15 minute. La masă îi serveşti calzi, simpli sau cu smântână sau sos tomat.

Dovlecei umpluţi cu orez, ceapă şi brânză

Dovlecei umpluti orez, ceapa si brânza

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.