Dovlecei umpluti cu ciuperci si marar

Printeaza

Dovlecei umpluti cu ciuperci si marar

Ingrediente:Dovlecei umpluti cu ciuperci

  • 4 dovecei
  • 3 fire de ceapă verde
  • 2 cutii ciuperci
  • 1 legătură mărar
  • 200 ml smântână
  • sare
  • piper
  • 2 morcovi
  • 1 cârnat afumat
  • 200 ml ulei
  • 1 roşie mare

 

 

Mod de preparare:

Cureţi dovleceii pijamale (adică o porţiune de coajă o cureţi, una nu), îi tai în jumătate pe lung şi le scoţi uşor miezul. Ceapa o tai rondele subţiri, morcovii îi dai pe răzătoarea mare, ciupercile le tai mărunt, iar cârnaţul îl tai bucăţi mici.

Intr-o cratiţă căleşti în ulei ceapa şi bucăţelele de cârnaţ, apoi morcovii, pui şi ciupercile şi laşi până toată apa din ele se evaporă. Adaugi mărarul tăiat mărunt şi potriveşti de sare şi piper.

Mai laşi câteva minute, după care iei cratiţa de pe foc şi amesteci compoziţia cu 2 linguri de smântână. Umpli jumătăţile de dovlecei cu umplutura de ciuperci şi cârnat, torni peste ele câte o lingură de smântână şi le ornezi cu rondele de roşii.

Intr-o tavă aşezi dovleceii unul lângă altul, torni peste ei puţin ulei şi dai la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. îi poţi con­suma cu o garnitură de cartofi noi prăjiţi, stropiţi cu mujdei şi smântână.

Dovlecei umpluti cu ciuperci

Dovlecei umpluti cu ciuperci

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.