Dovlecei umpluti cu carne de miel

Printeaza

Dovlecei umpluti cu miel: dovlecei, carne de miel, orez, usturoi, ceapa, sare, sos de rosii, apa, zeama de lamaie.

Carnea de miel este bogată în proteine și conține vitamine și minerale importante pentru sănătate.

De exemplu, este o sursă bună de vitamina B12, fier și zinc. De asemenea, este o sursă bogată de proteine complete, care furnizează toți cei nouă aminoacizi esențiali necesari organismului uman.

În general, carnea de miel are un conținut ridicat de grăsimi saturate și colesterol, ceea ce o face o opțiune mai puțin sănătoasă decât carnea slabă de pui sau de curcan.

Cu toate acestea, atunci când este consumată cu moderație, carnea de miel poate face parte dintr-o dietă sănătoasă și echilibrată.

 

Ingrediente:Dovlecei_umpluti_cu_carne_de_miel

  • 6 dovlecei mici
  • 225 g carne de miel
  • 4 linguri de orez
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa tocata
  • 1 lingurita de sare
  • 400 ml sos de rosii
  • 3 cani de apa plata
  • 2 linguri zeama de lamaie

 

Mod de preparare:

Dovleceii se spală şi se in jumatati, se scobeste miezul. Carnea de miel se toaca si se amesteca cu orezul, usturoiul pisat si teapa tocata. Se umple fiecare dovlecel cu amestecul de carne.

Se unge o cratita cu unt, se asaza dovleceii unul langa altul si se adauga restul de suc de rosii, apa plata si zeama de lamaie.

Se da la cuptor, la foc potrivit, circa 30 de minute. Se servesc cu smantana pe deasupra.

Dovlecei umpluti cu carne de miel

Dovlecei_umpluti_cu_carne_de_miel

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Dovlecei umpluți cu bulgur

Dovlecei umpluți cu bulgur din: bulgur, dovlecei, ardei grasi, supa de legume, ulei, zeama de lamaie, unt, branza de oaie, frunze de menta, sare, piper. Ingrediente: 150 g bulgur mărunt 2 dovlecei 2 ardei grași roșii 125 ml supă de legume 3 linguri ulei 2 linguri zeamă de lămâie 50 g unt 200 g brânză […]

 

Dovlecei umpluti cu branza si smantana

Dovlecei umpluti cu branza si smantana

Dovlecei umpluti cu branza si smantana din: dovlecei, branza, ulei sau unt, pesmet, smantana, sare. Ingrediente: 6 dovlecei 3 linguri brânză rasă 2 linguri ulei (unt) 1 lingură pesmet 2-3 linguri smântână sare   Mod de preparare: Dovleceii se spală, apoi se taie în jumătăţi perpendicular pe lungime. Fiecare jumătate se scobeşte cu linguriţa făcând loc pentru […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.