Dovlecei umpluti cu amestec

Printeaza

Dovlecei umpluti cu amestec

Dovlecei umpluti cu amestec

Ingrediente:

  • 750 g cartofi
  • sare
  • 4 dovlecei
  • 1 ceapă
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 felii toast
  • 500 g roşii bucăţi cu verdeaţă (pachet)
  • 250 g carne tocată, de vită
  • 2 ouă
  • 2 linguri brânză rasă
  • piper

Mod de preparare:

Spălaţi cartofii şi fierbeţi-i în apă cu sare circa 25 de minute. Pregătiţi dovleceii, tăiaţi-i pe lung şi scoateţi-le mie­zul, apoi tocaţi-l cuburi. Tocaţi de asemenea şi ceapa cu ustu­roiul.

Tăiaţi ardeiul iute pe lung, îndepărtaţi-i seminţele, spălaţi-l şi tocaţi-l.  Căliţi cubuleţele de dovlecel, ceapa, usturoiul şi ar­deiul iute.

Puneţi-le într-un castron şi lăsaţi-le să se răcească, înmuiaţi pâinea, apoi stoarceţi-o şi amestecaţi-o cu 4 linguri roşii, carnea tocată, ouăle şi brânza.

Frământaţi totul şi condi­mentaţi amestecul rezultat cu sare şi piper.  Incingeţi cuptorul la 180°C. Puneţi restul roşiilor într-o formă de sufleu şi condi­mentaţi.

Aşezaţi dovleceii, umpleţi-i cu amestecul pregătit şi coaceti-i 20 de minute. Serviti-i cu sos cu cartofi

Dovlecei umpluti cu amestec

Dovlecei umpluti cu amestec.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.