Dovlecei sote cu ardei iute si lamaie

Printeaza

Dovlecei sote cu ardei iute si lamaie din: dovlecei, ulei de masline, ardei iute, usturoi, sare de mare, piper, zeama de lamaie si unt.

Ingrediente:

 

Mod de preparare:

Tăiaţi dovleceii cu o mandolină sau un cuţit ascuţit, în felii sub 0,5 cm grosime, încălziţi o tigaie mare la foc iute şi turnaţi în ea ulei de măsline.

Puneţi feliile de dovlecei în tigaie şi prăjiţi-le 2 minute, împreună cu ardeiul iute şi usturoiul, până când încep să se rumenească.

Condimentaţi bine cu sare şi piper, adăugaţi zeama de lămâie şi untul şi mai prăjiţi încă 2 minute.

Când zeama de lămâie s-a evaporat, luaţi tigaia de pe foc, repartizaţi dovleceii în farfurii şi serviţi.

 

Dovlecei sote cu ardei iute si lamaie

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Sote de dovlecei cu sos de rosii

Sote de dovlecei cu sos de rosii

Sote de dovlecei cu sos de rosii din: ulei de masline, ceapa, usturoi, dovlecei, rosii, pasta de tomate, sare si piper. Ingrediente:  1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 1 catel usturoi, tocat 4 dovlecei, feliati subtire 1 cutie de 400gr rosii, tocate 2 rosii, curatate de coaja si seminte si maruntite 1 lingura […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

2 comentarii

  1. Pacat ca nu se mai gasesc dovlecei acum, ca as face niste dovlecei sotati

  2. Dovleceii astia vreau sa-i incerc si eu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.