Reteta dovlecei prajiti

Printeaza

Reteta dovlecei prajiti din: dovlecei, ceapa, foaie de dafin, nucsoara, sare, piper, faina, ulei.

Ingrediente:Reteta dovlecei prajiti

  • 750 g dovlecei mici
  • 1 ceapa verde
  • 1 foaie de dafin
  • 1/4 lingurita nucsoara rasa
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1/4 l apa
  • faina
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare:

Se curata dovleceii de coaja, se indeparteaza extremitatile si se taie bucati lungi de circa 5 cm.

Se pun intr-un castron impreuna cu ceapa, foaia de dafin, nucsoara, sarea si piperul, se toarna peste ei apa si se lasa 30 de minute sa se inmoaie.

Se scurge apa, se zvanta bine dovleceii cu hartie absorbanta si se dau prin faina.

Se incinge uleiul intr-o cratita  si se prajesc dovleceii pana ce se rumenesc frumos.

Se zvanta din nou si se servesc imediat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.