Dovlecei pane

Printeaza

Dovlecei pane

Ingrediente:Dovlecei pane

  • 5 dovlecei
  • 2-3 ouă
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura făină
  • l 1/2 lingură pesmet
  • l 1/2 lingură caşcaval ras (sau parmezan)
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Curăţăm dovlecei tineri, de mărime po­trivită (lungi cam de 10 cm). Ii tăiem în feliuţe subţiri, îi opărim cu apă fierbinte şi îi scoatem imediat. îi dăm în apă rece, şi îi punem pe sită ca să se scurgă bine. Apoi, cu un şervet curat, ştergem fie­care felie.

Batem bine cu telul ouăle, într-un castronel. Le presărăm cu puţin piper. Pu­nem pe o hîrtie pergament făina şi o gră­măjoară de pesmet amestecat cu făină şi cu caşcaval ras.

Infierbîntăm unt simplu sau amestecat cu ulei. Luăm din şervet dovleceii bine zvîntaţi şi şterşi, îi batem în făină albă, îi muiem în ou pe o parte şi pe alta şi îi tăvălim în pesmetul amestecat cu făină şi cu caşcaval ras. Apoi îi punem în gră­simea încinsă şi îi prăjim rînd pe rînd pînă ce capătă culoare aurie. Ii scoatem pe o hîrtie pusă pe o tavă, şi îi ţinem în cuptor fierbinte.

Sărăm dovleceii şi îi servim pe farfurie caldă, cu cartofi noi opăriţi cu unt şi presăraţi cu mărar şi cu salată verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.