Dovlecei la cuptor

Printeaza

Dovlecei la cuptor din: cartofi dulci, dovlecei, rosii, ceapa, usturoi, seminte de floarea soarelui, semnte de in, ulei de masline, cimbru, sare, piper, ceapa verde, usturoi verde.

Ingrediente:Dovlecei_la_cuptor

  • doi cartofi dulci
  • doi dovlecei
  • 4 rosii
  • o ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 50 g seminte de floarea soarelui
  • 25 g seminte de in
  • 100 ml ulei de masline
  • o lingura cu cimbru
  • sare
  • piper
  • ceapa verde
  • usturoi verde

 

Mod de preparare:

Cartofii dulci se curăţă de coajă, se spală, se taie rondele sau felii potrivit de groase şi se pun într-un bol. Dovleceii se spală, se taie rondele şi se pun peste cartofi. Se presară ceapa şi usturoiul tăiate felii subţiri, seminţele de floarea- soarelui prăjite într-o tigaie fără ulei şi seminţele de in.

Se toarnă uleiul de măsline, se presară cimbrul, sare şi piper după gust. Se adaugă roşiile spălate şi tăiate felii potrivit de groase, se amestecă toate ingredientele şi se pun într-o tavă de friptură. Se toarnă o cană cu apă, se introduce tava în cuptor şi se coc la foc potrivit până ce pot fi pătrunse cu dinţii unei furculiţe.

Se scot din tavă, se lasă să se răcească cinci minute, se pun pe platouri şi se servesc imediat. Ceapa si usturoiul uscate pot fi inlocuite cu ceapa sau usturoi verde.

Dovlecei la cuptor

Dovlecei_la_cuptor

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.