Dovlecei la cuptor cu cuşcuş

Printeaza

O reteta de dovlecei la cuptor cu cuscus din: dovlecei, cuscus, stafide, nuci, alune de padure, nuci caju, migdale, supa de legume, sare si smantana.

Ingrediente:Dovlecei la cuptor cu cuşcuş

  • 3 dovlecei
  • 100 g cuscus
  • 1 mana de stafide
  • 1 mana amestec de nuci, alune de padure, nuci caju si migdale decojite
  • 200 ml supa din legume
  • sare
  • smantana

 

Mod de preparare:

Se taie dovleceii pe jumătate, se scobesc, îndepărtând seminţele. Se ung cu ulei pe ambele părţi şi se dau la cuptor timp de 10 minute, până încep să se rumenească.

Intre timp, se amestecă cuşcuşul, stafidele şi mixul de nuci; se asezonează, apoi se toarnă supa fierbinte deasupra. Se acoperă şi se lasă deoparte până când supa este absorbită şi cuşcuşul este pufos.

Se scot dovleceii din cuptor şi se umplu cu amestecul de cuşcuş. Se pot servi cu smântână deasupra.

Dovlecei la cuptor cu cuşcuş

Dovlecei la cuptor cu cuşcuş

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.