Dovlecei gratinati cu sunca

Printeaza

 Dovlecei gratinati cu sunca

Ingrediente:Dovlecei gratinati cu sunca

  • 800 g dovlecei
  • 1 1/2 pahar lapte
  • 3 linguri de smîntînă
  • sare
  • 1 legătură de mărar
  • 100 g şuncă
  • 60 g caşcaval
  • 150 g unt
  • 11/2 lingură de făină

 

Mod de preparare:

Dovleceii se curăţă, se taie în patru (in lungime), se scot seminţele şi se mai taie în două. Se fierb în apă cu sare timp de 5 minute şi se strecoară.

Se face apoi un sos alb (din unt, făină, lapte şi smîntînă), se amestecă cu şunca tăiată.

Se pun intr-un vas de gratinat uns, se presară cu caşcaval ras şi unt topit şi se dau la gratinat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.