Dovlecei cu vinete si ardei pentru iarna

Printeaza

Dovlecei cu vinete si ardei pentru iarna din: dovlecei, vinete, ardei, rosii, aspirina, sare grunjoasa.

Ingrediente:Dovlecei cu vinete si ardei pentru iarna

  • 2 kg dovlecei tineri
  • 1 ½ kg vinete
  • 2 kg ardei
  • 2 kg roșii
  • aspirină
  • sare grunjoasă

 

Mod de preparare:

Opărești roșiile, le decojești și le treci prin sită sau prin separator. Dai sucul de roșii în câteva clocote și adaugi sare după gust.

Decojești dovleceii și vinetele. Cureți ardeii, îi speli și îi lași să se scurgă. Tai dovleceii și vinetele în rondele groase de 1 ½ cm, iar ardeii în fâșii late.

Speli și sterilizezi borcane de 400 ml. Așezi legumele în borcane, alternând staturile. În fiecare borcan, pui câte o aspirină pisată și repartizezi sosul de roșii. Completezi cu apă și închizi ermetic borcanele, folosind capace metalice.

Într-o cratiță cu baza mare, așezi borcanele învelite în ziare și torni apă până la nivelul conținutului borcanului. Le fierbi la bain-marie, pentru 20 de minute. Le depozitezi în cămară a doua zi.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.